otrdiena, 2010. gada 9. novembris

Ziemeļvalstu nedēļa atnes pirmo sniegu!


Novembra otrā nedēļa bibliotēkā tiek pavadīta zem Ziemeļu zvaigznes! Jā, jo šī ir Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa! Ko tas nozīmē? Tas nozīmē, ka mēs runājam, stāstām, lasām, klausāmies un vērtējam Ziemeļvalstu literatūru! Ziemeļvalstu nedēļa norisinās visā Latvijā un to atbalsta Ziemeļu ministru padome.
...ja jau Ziemeļi, tad dodamies arī uz Ziemeļiem- visīstākajiem -GRENLANDI! Patiesi Grenlande ir īsta Ziemeļu valsts un tajā dzīvo cilvēki un dzīvnieki, kuriem nav bailes no aukstuma, kuriem patīk kāpt lielajos sniega kalnos un - kuriem nav bailes no asajiem ziemeļu vējiem....
Viens tāds drosmīgs cilvēks ir rakstnieks Ivars Sīlis, kurš ir dzimis Latvijā, taču jau mazs būdams, kopā ar vecākiem pārcēlies dzīvot uz Dāniju, bet, kad paaugās, viņš drosmīgi devās izpētīt Grenlandes skarbo dabu!
Grenlandē viņam ļoti iepatikās vērot leduslāčus... Tik ļoti, ka viņš uzrakstīja ļoti aizraujošu un piedzīvojumiem bagātu stāstu par leduslācēnu Illi. Šī grāmata ir viena no Bērnu žūrijas 2010 grāmatām un visi tās lasītāji, atzinuši, ka šis ir patiesi interesants stāsts! Pārliecinies pats!

Taču tikai šajā nedēļā leduslācēns Ille un rakstnieks Ivara Sīlis ir mērojuši ļoti garu ceļu, lai ierastos mūsu bibliotēkā un pats pastāstītu par saviem piedzīvojumiem Grenlandē. Reti kurš leduslācis pats prot irties ar laivu, nobaidīt zoodārza direktoru, paklausīgi sēdēt frizētavā vai ķert lašus straujā ūdenskritumā!
Ille to prot, jo ir ļoti drosmīgs un draudzīgs Leduslācis!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru