pirmdiena, 2009. gada 6. aprīlis

Pasākumi bibliotēkā!

Maijs!
Izstādes
1.-9.maijs- Saulīt silta, māmiņ jauka...

10.-30.maijs- Princešu dzīve- pasakas par princesēm!
Pasākumi
6. maijs- "Eiropasaka"- Poļu un Ungāru tautas pasakās klausīsies un dzīvos līdzi 6.klases skolēni
27.maijs- Alūksnes grāmatu svētki ar dažādiem pasākumiem gan bērniem, gan pieaugušajiem! (programma pieejama www.albibl.lv)

Aprīlis!

Literatūras izstādes

01.04. Brīnišķīgajam pasaku meistaram H .K. Andersenam dzimšanas diena

04..-26.04. Lieldienas brauc!

14.-30.04 . Evitas Zālītes pašdarināto leļļu izstāde /Gulbene/

Pasākumi

07.04 Bērnu žūrijas noslēguma pasākums mazajiem ekspertiem „Joka pēc alfabēts”

13.04. Diena bez datora

18.-21.04 Bibliotēku nedēļa

20.04. Sarunas ar mākslinieku G.Ozoliņu „Ielūkosimies sevī un citos”

20.04.Radošā darbnīca kopā ar mākslinieci E.Zālīti „Lieldienu zaķa skrējiens”



Marts!


Literatūras izstādes

01.-31.03. Grāmatas īstiem puikām

01.-14.03. Zīmēsim ģīmīšus-bērnu žūrijas-2010 ekspertu zīmējumi


Pasākumi

28.02.-5.03.Skolēni un pirmsskolēni iepazīstas un izmēģina e-kursu

„Mans draugs dators”

15.-17.03. Bērnu žūrijas noslēguma pasākums Alūksnes sākumskolas

1.-2.klašu ekspertiem

16.03 . Diena bez datora

23.03. Radošā darbnīca ”Krāsas mostas”

Februāris!

Februāra mēnesī interesantas literatūras izstādes, kurās noteikti atradīsi aizraujošu grāmatu savam lasītpriekam:

01.-28.02. Mans draugs dators

10.-13.02.Rotaļu lācīša Tobiasa autoram J.Zvirgzdiņam jubileja

14.02. Valentīna dienas noskaņās

Februāris mūsu bibliotēkā tiek pasludināts par droša interneta mēnesi, tāpēc arī mūsu bibliotēkā esi gaidīts uz pasākumiem, kas saistīti ar interneta drošību:

Ø 1.februārī plkst. 14.00 tikšanā ar Alūksnes sākumskolas skolotājiem, kuras laikā bibliotekāre iepazīstinās pedagogus ar skolotāja rokasgrāmatu „Drošība internetā”.


Ø Ceļojošā spēle sākumskolas skolēniem „Internets – tā nav spēle. Tā ir TAVA DZĪVE!”. Visu februāra mēnesi bibliotekāre Ieva Račika ciemosies klasēs un kopīgi ar skolēniem un skolotāju izspēlēs spēli par drošību internetā, kurā iekļauti jautājumi un uzdevumi par tādām tēmām kā datoratkarība, interneta satura filtri, vardarbība un pazemošana internetā, kā arī personīgās informācijas aizsardzība un virtuālā realitāte.

Ø 2.februārī Alūksnes un Apes novada bibliotekāri iepazīst e-kursa „Kā strādāt ar datoru un internetu” un „Mans draugs Dators” iespējas un piedāvājumus, kā arī plānota diskusija par veidiem kā informāciju veiksmīgāk nodot lasītājiem un citiem bibliotēkas apmeklētājiem.

Ø 8. februārī no plkst. 12.30 - 14.00 bibliotēkas telpās būs iespēja sekot līdzi tiešraides diskusijai portālā aplolo.lv, kura norisināsies Rīgā un to vadīs Drošāka interneta centra un Interneta asociācijas pārstāvji. Diskusijas nosaukums- "Internets zem lupas...", tās mērķis būs izvērtēt un analizēt, vai internets vairāk ir mums devis laba vai slikta. Notiks interneta „pozitīvā”/ „negatīvā” svēršana virtuālos svaros. Diskusijā piedalīsies dažādu jomu pārstāvji (informātikas skolotājs, pārstāvis no LBB, interneta drošības speciālists, TV seja, DJ un blogeris, mūziķis, sportists).

Ø 8. februārī plkst. 18.00 diskusija ar Alūksnes jauniešu klubu THE OTHERS un citiem interesentiem „Internets – tā nav spēle. Tā ir TAVA DZĪVE!”. Diskusijā aicināti piedalīties- jaunieši, skolēni, skolotāji, vecāki! Runāsim par problēmām, kas rodas pavadot laiku internetā, kā arī iespējamiem riskiem un rīcības sekām!

Ø 9.februārī plkst. 10.00 prezentācija par interneta drošību „Interneta dzīve...”, kurai sekos diskusija un sarunas ar 10.-11. klašu skolēniem Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā.

Ø 16. februārī plkst. 15.00 Sadarbībā ar Alūksnes bērnu un jauniešu centra rīkoto „Spēļu dienu” būs iespēja noskaidrot vai Internets tiešām ir tikai spēle? Kādi ir spēles noteikumi un kāpēc tie ir jāievēro? Spēlēsim spēli par interneta drošības jautājumiem, kā arī bērni un jaunieši varēs pārbaudīt savas prasmes mērķtiecīgā interneta sērfošanā.

Ø No 21. februāra -5. martam skolēni un pirmsskolēni iepazīstas un izmēģina e-kursu „Mans draugs dators”, kurā interesantā veidā bērniem tiek iemācītas pamatiemaņas darbā ar datoru un internetu. Kā arī noskaidrosim cik svarīgi ir bērnam zināt un stāstīt par uzvedību internetā un noteikumiem, kas jāievēro. Tāpat pārrunāsim kāda ir atšķirība starp interneta jeb virtuālo pasauli un īsto dzīvi- kāpēc spēles dažkārt liekas TIK ĪSTAS!

Ø No 28. februāra līdz 5. martam bibliotēkas lietotāji iepazīstas ar pieaugušajiem paredzētā e-kursa „Kā strādāt ar datoru un internetu” iespējām, īpašu uzmanību pievēršot interneta pamatprasmēm un tā piedāvātajām iespējām darba meklēšanā, rēķinu apmaksā, biļešu iegādē, informācijas meklēšanā, brīvā laika pavadīšanā.

Ø Visu februāra mēnesi Bitīte ar draugu Datoru ciemojas Alūksnes izglītības iestādēs un brīvā laika pulciņos, kur bitīte bērnus iepazīstina ar padomiem, kurus jāievēro darbojoties ar datoru un internetu. Bitīte ir sagatavojusi īpašu vēstuli, kuru nodos bērnu vecākiem, tajā būs padomi, kas īpaši domāti mazo datorlietotāju mammām un tētiem.

Ø 1. martā plkst. 17.00 tikšanās-diskusija ar vecākiem „Bērns dzīvo internetā...”. Saruna būs par bērna attiecībām ar internetu, kontroli, noteikumiem, kā arī tehnoloģijām, kas vecākiem atvieglo un palīdz bērnam nodrošināt drošu darbošanos virtuālajā vidē.

Ø Februārī, pateicoties sadarbībai ar Alūksnes mākslas skolas audzēkņiem-pusaudžiem, tiks veidota izstāde, kurā varēs aplūkot dažādus logo par tēmu „Internets – tā nav spēle. Tā ir TAVA DZĪVE!”

Ø Visu februāra mēnesi Alūksnes pilsētas bibliotēkas bērnu literatūras nodaļā darbosies anonīomā „Drošāka interneta kaste”, kurā bērni un jaunieši varēs ziņot par problēmām, ar kādām tie saskārušies mācoties, spēlējot, izklaidējoties internetā, kādi bijuši risinājumi un rezultāti!

3. un 4.februārī visi čaklākie Bērnu žūrijas eksperti aicināti uz noslēguma pasākumu, kur jūs gaidīs tikšanās ar karikatūristi Gaļinu Gruziņu! Jums būs vienreizēja iespēja iejusties mākslinieka lomā un pašiem radīt kādu neparastu karikatūru!


16. februārī- "Diena bez datora", tā ir diena, kad datori atpūšas no bērniem un bērni atpūšas no datoriem! Tā ir iespēja redzēt un uzzināt cik daudz iespēju darboties- lasīt, krāsot, zīmēt, risināt, pētīt, spēlēt- ir pieejamas, kad nesēdi pie datora!

Janvāris!

No 1.- 31. janvārim īpaši aizraujoša grāmatu izstāde "Ohoo... tagad es zinu, uzzini arī tu!", kurā tu vari uzzināt interesantus faktus par princešu dzīvi, cilvēka gēniem un DNS, izcilākajiem izgudrojumiem, rekordiem... Un vēl daudz ko citu!

Visu janvāra mēnesi ikviens Bērnu žūrijas eksperts aicināts piedalīties konkursā! Tev ir iespēja uzzīmēt visskaistāko grāmatzīmi par tēmu "Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa" un iespējams tieši tavējā tiks nodrukāta un pasniegta kā Bērnu žūrijas dāvana!
Un vēl- piedalies izteicienu konkursā- uzraksti stilīgu teicienu par lasīšanu un grāmatām, iemet īpašajā kastītē bibliotēkā un superīgākie teicieni ceļos uz Rīgu, bet stilīgākie rakstītāji iegūs balvas!

19. janvārī- "Diena bez datora", tā ir diena, kad datori atpūšas no bērniem un bērni atpūšas no datoriem! Tā ir iespēja redzēt un uzzināt cik daudz iespēju darboties- lasīt, krāsot, zīmēt, risināt, pētīt, spēlēt- ir pieejamas, kad nesēdi pie datora!


Decembris!

Decembrī, kad jādomā par dāvanām un Ziemassvētku vecīšiem- tev noteikti būs vajadzīgi dzejolīši, tāpēc aicinām tos meklēt plašajā grāmatu izstādē par Ziemassvētkiem "Ziemassvētku gaisma"

Decembris ir mēnesis, kad notiek visādi brīnumi, tāpat kā pasakās! Tieši tāpēc 6.decembrī pasaku teicēja un Latvijas Nacionālā teātra aktrise Ilga Hincenberga ciemojas mūsu bibliotēkā ar īpašu pasaku-par trīs tēva dēliem.

9.decembrī pie bibliotēkas peles gaidīti ciemiņi-
šoreiz sākumskolas un pirmsskolas bērni jautās pelei par viņas mīļākajām grāmatām un svarīgajiem uzdevumiem, dzīvojot bibliotēkā!

14.decembrī Alūksnes vidusskolas mazākie bērni darbojas radošajā darbnīcā "Ziemassvētku priekam", kur viņu uzdevums ir pagatavot viskrāsaināko un interesantāko Ziemassvētku eglīti!

Novembris!


Izstādes

01.-10.11. Mārtiņdienas prieki

08.-14.11. Lasām Ziemeļvalstu literatūru!

15.-18.11. Mana Tēvuzeme-Latvija

Pasākumi


Novembrī- Tikšanās ar latviešu bobslejistu Intaru Dambi! (datums tiks precizēts)


01.-26.11. Ceļojums pa bibliotēku kopā ar bibliotēkas peli! Gaidīti sākumskolas un bērnudārza bērni kopā ar skolotājām!


04.11. Ziemeru pamatskolā ciemojās Dzejolis!


08.-14.11. Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa


09.11. Teatrāls lasījums no grāmatas „Leduslācēns Ille” kopā ar Alūksnes vidusskolas sagatavošanas grupiņas bērniem!


01.-30.11. Bērnu žūrija- 2010 turpina rullēt!



Oktobris!

No 4.-23. oktobrim turpinām ceļot pa bibliotēku kopā ar bibliotēkas peli. Bibliotēkas pelei aicināti pievienoties gan pirmo klašu skolēnu, gan pirmsskolas izglītības iestāžu grupiņas. Ceļojumā tiks apskatītas bibliotēkas telpas, noskaidroti bibliotēkāra pienākumi, kā arī meklēta atbilde uz pašu galveno jautājumu- kā var kļūt par bibliotēkas lasītāju!

12.oktobrī radošā darbnīca "Āboli bolās", kuras laikā mazie pirmsskolēni mēģinās radīt viskrāsainākos rudens ābolus, kurus pēc tam ikviens varēs sameklēt bibliotēkas telpās!

15. oktobrī pasākums Alūksnes ģimnāzijas skolēniem "Es būšu leģenda". Tikšanās ar vēsturnieku, grāmatas "Ādolfa Liepaskalna mūža soļi" autoru Jāni Poli.


Septembris!

Septembrī aicinām iepazīties un atcerēties par bērnu drošību, par kuru jārūpējas gan vecākiem, gan skolotājiem, gan pašiem bērniem. Literatūras izstāde "Bērna drošība skolā un uz ielas".

Visu septembra mēnesi aicinām 1.klašu skolēnus kopā ar audzinātājām iepazīties ar bibliotēkas piedavājumu un iespējām- "Ceļojums pa bibliotēku kopā ar bibliotēkas peli"

9. septembrī bibliotēkā svinēsim dzejas dienu, kur uz īpašu pasākumu "Dzejoļa mīkla"
aicināsim pamatskolas skolēnus. Kas tad ir tas dzejolis, kam tas pieder un ko ar to darīt? Kāds tas izskatās un kāpēc viņš pie mums ir atnācis? Dzejoļa mīklu noteikti mēģināsim atminēt!

Augusts!

Literatūras izstāde "Vasaras ceļos".

No 02. augusta līdz 01. novembrim piedalies akcijā "Lasošā vasara ar Bublicious". Tajā var piedalīties ikviens Bērnu žūrijas 2010 eksperts, kurš par katru izlasīto Bērnu žūrijas grāmatu akcijas beigās saņems Bublicious košļājamo gumiju.

No 16.-31. augustam bibliotēkā joprojām iespēja baudīt dabu mākslinieka skatījumā- Svetlanas Kuzņecovas izstāde "Ar dabu sirdī".


Jūlijs!

Sākot no jūlija lasi un piedalies "Bērnu žūrijā 2010"! Jaunā Bērnu žūrija nu jau astoto gadu piedāvā iespēju ikvienam bibliotēkas apmeklētājam kļūt par Bērnu žūrijas ekspertu un novērtēt jaunākās grāmatas un autorus bērnu un jauniešu literatūrā! Par noteikumiem Bērnu žūrijā 2010 lasi "šeit"!

No 10.-31.07. Aicinām apmeklēt mākslinieka Gunāra ozoliņa gleznu izstādi, kurā atapazīsiet pazīstamas Alūksnes ainavas, ar kuru palīdzību mākslinieks cenšas apstādināt mirkli un liek apstāties arī mums- savā straujajā ikdienas skrējienā.

Jūnijs!

Jūnijā ar literatūras izstādes palīdzību "Sanāciet, Jāņu bērni..." parādīsim kā uzpīt visskaistāko Jāņu vainagu, pagatavot gardākos Jāņu pīrādziņus un ķimeņu sieru, kuras ir smaržīgākās Jāņuzāles, kā arī varēši atrast visjautrākās aplīgošanas dziesmas!

No 01.-30.06. Aicināti aplūkot "Saulstariņu skolas" audzēkņu gleznas, kuras tapušas sadarbojoties ar Alūksnes mākslas skolu.

Maijs!

Maija mēnesī bibliotēka aicina iepazīties ar literatūras izstādēm "Māmulītei", kas veltīta Mātes dienai, kā arī grāmatu izstādi "Rakstniekam Mārim Rungulim jubileja!", kurā atlasītas vērtīgākās un interesantākās rakstnieka grāmatas.

26.05. Pasākums "Alūksnes valsts ģimnāzijas literāti", kurā ģimnāzijas audzēkņiem iespēja iepazīt Alūksni pirms 90 gadiem, kā arī gūt nelielu ieskatu pazīstamu literātu darbos un dzīvē, kuru gaitas vedušas cauri Alūksnes Valsts ģimnāzijai.

30.05. visas Alūksnes ģimenes tiek aicinātas piedalīties ģimeņu sporta dienā "Mazais lielam pasmaida, Mazais lielam draugs". Tajā būs iespēja izmēģināt savus spēkus interesantās atrakcijās un uzdevumos, padziedāt pie īsta mikrofona, mēģināt salikt policistu puzles vai arī ar grāmatu padusē pieveikt balonu slaucīšanas trasi! Nāc un piedalies!

Aprīlis!

Visu mēnesi literatūras izstāde "Lasīt ir stilīgi!"
palīdzēs ikvienam lasītājam izvēlēties interesantāko, aizraujošāko un vērtīgāko grāmatu.

No 06.-30.04 aprīlim bibliotēkā apskatāma Rīgas Purvciema amatu skolas audzēknes Laumas Zaprudskas gleznu izstāde "Pavasaris-tērps un ziedi". Koši, spilgti un pārdomas raisoši darbi.

20.04. Radošā zīmēšanas darbnīca kopā ar Laumu Zaprudsku "Es esmu kā mans mīļākais grāmatu varonis", kurā aicināts piedalīties ikviens interesents, īpaši aicinām bērnus un jauniešus, kurus interesē zīmēšana un gleznošana, jo darbnīcā tiks atklāti dažādi noslēpumi un knifiņi, ar kuru palīdzību zīmējums būs īpaši izdevies!

21.04. Jaunāko Zvaigznes ABC grāmatu apskats kopā ar grāmatnīcas vadītāju Inesi Kivriņu.

23.04
Pavasari ielidos arī pie mums! Radošajā darbnīcā "Ak, pavasar, tu brīnumdar!" Alūksnes vidusskolas sagatavošanas grupiņas bērni kopā ar Bibliotēkas Taureni gatavos priecīgi raubus taureņus.

30.04. Alūksnes novada 9. grāmatu svētki. Pasākuma programmu iespējams iepazīt Alūksnes pilsētas bibliotēkas mājas lapā www.albibl.lv


Marts!

Esi aktīvs un piedalies konkursā!
No 8.marta līdz 6.aprīlim piedalies konkursā "No Pekinas līdz Vankūverai" , vairāk par konkursu lasi šeit!

No 2.-5. martam E-prasmju nedēļa.

2. martā plkst. 14:00 uz bibliotēku tiek aicināti pirmsskolas un sākumskolas skolotāji, lai piedalītos sarunā "Bērnam drošs internets".

3. martā visi interesenti tiek aicinātie noskatīties tiešraides translācijā prezentāciju "Bērns dodas datorpasaulē" par e-mācību kursu bērniem IT pamatiemaņu apguvei.

4.martā izglītības iestāžu darbinieki aicināti noklausīties lekciju-prezentāciju "Apgūsti prasmes- iegūsti zināšanas". Interneta un bibliotēkas piedāvātās iespējas un resursi, kuri būtu noderīgi darbā ar bērniem.

Visu marta mēnesi esam pasludinājuši par veselības mēnesi, tāpēc aicinām apmeklēt literatūras izstādi "Dzīvo vesels", kurā atradīsiet ieteikumus veselīgam dzīvesveidam- uzturs, sports un aktivitātes, kā arī apkārtējā vide.

Marta mēnesī bibliotēkā skatāma zīmējumu izstāde sadarbībā ar Alūksnes rajona bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām atbalsta centru "Saulstariņi"
.

Februāris!

9.februārī
visā pasaulē tiek atzīmēta droša interneta diena, tāpēc arī viss februāra mēnesis tiek pasludināts par droša interneta mēnesi. Interesantus materiālus par internetu un drošību tajā varat atrast literatūras izstādē "Drošs internets".

Februāra mēnesis ir arī Olimpisko spēļu mēnesis, tāpēc bibliotēkā veidojam mūsu sportistu kolāžu- "Mēs Kanādas kalnos!" Ikviens var tajā aktīvi piedalīties- tev jāatnāk uz bibliotēku un jāizgriež kāds sportists no sporta žurnāla un tad viņš jāuzliek uz kādas no improvizētajām Kanādas kalnu nogāzēm- vai tas būs bobslejists, kas brauc pa ledus trasi, varbūt šortrekists, kas sacenšās ātrumā, bet varbūt kamaniņu braucēja, skeletonists vai hokejists... Nāc un darbojies- atbalsti savējos!

Literatūras izstādē
par godu ziemas sporta svētkiem- Vankūveras Olimpiskajām spēlēm, skatāmi interesanti materiāli par mūsu sportistiem, kā arī mūsējo pieredzi iepriekšējās olimpiskajās spēlēs!

2.02., 04.02, 05.02. stāstījums-diskusija par bērnu drošību internetā "Uzvedības ABC internetā", kurā tika prezentēti materiāli par problēmām, ar ko bērni var sastapties izmantojot internetu- emocionālā pazemošana, pārkāpumi internetā un ziņošana, datoratkarība, kā arī drošu profilu un paroli.

No 9.februāra bibliotēkā skatāma bērnu zīmējumu izstāde "Jūties droši internetā"! Radoši, informatīvi un koši zīmējumi! Ja arī tu ar savu zīmējumi gribu ko teikt vai parādīt, tad droši nāc un bibliotēku un zīmē, līmē, griez- pagatavo savu zīmējumu par drošību internetā!

4.februārī Bērnu žūrijas 2009 noslēguma pasākums 5.-9.klasēm "Vai dzīve ir spēle?". Pārrunāsim izlasītās bērnu žūrijas grāmatas, interesantākos notikumus un mēģināsim grāmata saistīt ar reālo dzīvi. Īpaši pievērsīsimies D.Šteinbergas grāmatai "Spēle", pārrunājot bērnu un jauniešu "attiecības" ar datorspēlēm internetu un virtuālo pasauli.

11. februārī Bērnu žūrijas 2009 noslēguma pasākums 1.-4.klasēm "Kurš izārstēs vardulēnu?". Katram lasīšanas ekspertam uz pasākumu jāierodas ar vismaz vienu anekdoti- uz lapiņas vai prātā! Tās būs nepieciešamas, lai izārstētu slimo vardulēnu, kurš ieradies no U.Geislera grāmatas "Vislabākās zāles ir smiekli"- jo ar smiekliem tiešām var izārstēt visas kaites! Taču noteikti noskaidrosim, kuras no šī gada Bērnu žūrijas grāmatām bija interesantākās un krāsainākās.

17. , 18.februārī viesojamies Alūksnes valsts ģimnāzijā ar stāstījumu-prezentāciju "Ne-drošs internets". Lai ieinteresētu 7.-9.klašu jauniešus, tika demonstrētas filmiņas, diskutēts par "piemēriem no dzīves", kā arī uzklausīti jauniešu jautājumi un komentāri.

25. februārī ciemojamies Zeltiņu pagasta pārvaldē kur tiekamies gan ar vecākiem, gan pašiem jauniešiem. Sarunā ar vecākiem "Bērniem drošs internets" runāsim par bērnu attiecībām ar internetu, pieredzi un noteikumiem, kuri būtu jāievēro gan bērnam, gan pieaugušajam, darbojoties internetā.
Pēc sarunas ar vecākiem, tikšanās ar Zeltiņu bērniem un jauniešiem, kuri Zeltiņu bibliotēkā aktīvi izmanto interneta pakalpojumus.
Prezentācija,video, stāstījums, piemēri, demonstrējumi internetā par tēmu- „ Padomā pirms klikšķini” !

Janvāris!

Tā kā Alūksnes pilsētai janvāris ir jubilejas mēnesis, tad par godu Alūksnes 90. dzimšanas dienai bibliotēkā skatāma literatūras izstāde "Esi sveicināta, mana pilsēta ezera krastā."

Ja arī tu gribi sveikt mūsu pulsētu svētkos, tad aicinām piedalīties pašgatavoto apsveikumu izstādē "Mans vēlējums Alūksnei" ar savu sveicienu. Griez, līmē, zīmē, krāso, loki, raksti... Apsveikuma veidošanā iztēle un radošais gars var brīvi darboties! Apsveikumus ar vēlējumiem var iesniegt Bērnu literatūras nodaļā līdz 26.janvārim. Gaidīsim!

24.janvārī pieaugušie un vecāko klašu skolēni aicināti apmeklēt tematisku pasākumu "Alūksne- faktos, stāstos, leģendās..". Pasākuma laikā ar dzejas un fotogrāfiju starpniecību uz Alūksni varēs atskatīties pirms 90 gadiem, soli pa solim, tuvojoties mūsdienām. Taču pēc šī ceļojuma laikā vairāki alūksnieši dalīsies savās atmiņās par pārmaiņām Alūksnes un alūksniešu dzīvesveidā, modē, apbūvē, atpūtā, piedzīvojumos un pārdzīvojumos.

26. janvārī sākumskolas 2.klašu skolēni pieredzēja stāstu par to kā Alūksne mainījusies savos 90 pastāvēšanas gados. Taču interesantais Gunāra Ozoliņa stāstījums par skolas gaitām "tajos tālajos gados..", rosināja mazos skolniekus salīdzināt, kas mainījies viņu skolas dzīvē, bet kas varbūt palicis nemainīgs arī pēc 90 gadiem!

Decembris!


Visu decembra mēnesi bibliotēkā darbojas literatūras izstādes "Nāc, nāc Ziemassvētku prieks!"-dzejoļi, stāsti pasakas, receptes, tradīcijas, vēsture..., kā arī izstāde "Idejas dāvanai", dažādi padomi no radošām un košām grāmatām, lai pats varētu pagatavot kādu mīļu un sirsnīgu Ziemassvētku dāvanu!

"Vai tu zini, kas ir Ziemassvētku brīnums?", tiešām nezini... Tad piedalies bibliotēkas konkursā un noskaidro to! Tev būs jāatrod atbildes uz deviņiem jautājumiem, kas saistīti ar Ziemassvētkiem un jāuzraksta sava lielākā ziemassvētku vēlēšanās. Lai piepildās! Jautājumus meklē šeit!

No 15.-22.decembrim visi interesenti aicināti apmeklēt UNESCO ceļojošo izstādi "Pirmais vārds". Izstāde veltīta Starptautiskajai dzimtās valodas dienai un tajā skatāmi Latvijas pirmsskolas izglītības iestāžu bērnu darbiņi. Izstādē piedalās arī Alūksnes PII Sprīdītis ar radošiem un interesantiem darbiem par tēmu- valoda.

Novembris!


Līdz 11.novembrim bibliotēkā skatāma izstāde "Mārtiņdiena, Mārtiņdiena..."

Visu novembra mēnesi nāc un uzzini "Kas tu esi Ziemeļvalsts?"- literatūras izstāde par un ap ziemeļvalstīm.

12. novembri 5.klašu skolēni apmeklēja Ziemeļvalstu nedēļai veltītu pasākumu-literāru lasījumu "Brāļi Lauvassirdis". Bibliotēkā bija ieradies pats brālis Lauvassirds- Jonatans. Sākumā viņš pastāstīja interesantus faktus un notikumus no pasaulslavenās grāmatas autores Astrīdas Lindgrēnes dzīves, bet pēc tam aizveda bērnus uz ķiršu ieleju, lai atklātu ar kādiem pārbaudījumiem un uzdevumiem bija jātiek galā drosmīgajiem brāļiem..



Oktobris!

15.oktobrī dzejas lasījumi kopā ar Alūksnes tautas teātra "Slieksnis" aktrisi Veru Sedlenieci. dzeju kjlausījās un pārdomās dalījās Alūksnes jaunie literāti un AVĢ 10.klašu skolēni

28.oktobrī ABJC bērni rosās bibliotēkā un meklē atbildes uz jautājumiem par HELOVĪNIEM
30.oktobrī pasākums "Bibliotēkā spokojas...", bērni un jaunieši aicināti sveču gaismā izstāstīt kādu baisu spoku stāstu un uzzīmēt savu spociņu!

Septembrī!


10. septembrī dzejas dienu noskaņā mēģināsim saklausīt vai tiešām starp dzejas rindām var dzirdēt lapu čaboņu un noskaidrosim kas tad īsti ir krāsaināks- košās kļavas lapas vai bērnu dzejoļi? Dzejas dienām veltīts pasākums "Kad starp dzejas rindām lapas čab..."

24.septembrī kopā tiek aicināti visi aktīvie Bērnu žūrijas 2009 eksperti, kuri jau lasa interesantās žūrijas grāmatas, kā arī tie 1.-9. klašu skolēni, kuri vēl grib pieteikties un kļūt par lasīšanas ekspertiem. Bērnus gaida tikšanās ar zaļo grāmatu vīriņu, kurš sarūpējis gan aizraujošas spēles, gan asprātīgus uzdevumus! Uz tikšanos
"Bērnu žūrijas 2009" atklāšanas pasākumā.

Augustā!


Baudam vasaru!
Bērnu žūrijas eksperti aktīvi lasa un vērtē aizraujošas Bērnu žūrijas 2009 grāmatas!

Jūlijā!

Izstāde "Jāņa Baltvilka dzejas pasaulē". Jautri, krāsaini un priecīgi dzejolīši par zaļo Knauķi, ķirzakām, kuras dzīvo pilī, skrejvaboli, purva burvi un citiem interesantiem tēliem. Bet vēl- pamēģini atminēt Jāņa Baltvilka "Mīklupantus"!

Lasīšanas veicināšanas programma "Bērnu žūrija 2009". Kļūsti par lasīšanas ekspertu, Lasi un Piedalies "Bērnu žūrijā 2009"! Izlasi piecas aizraujošas grāmatas, novērtē tās un kļūsti par vienu no daudzajiem zinātkārajiem un drošajiem "Bērnu žūrijas" dalībniekiem visā Latvijā!

Jūnijā!

Sākot no 12. jūnija 1.-9. klašu skolēniem iespēja kļūt par lasīšanas ekspertu "Lasi un piedalies Bērnu žūrijā 2009"

Izstāde "Sanāciet, Jāņa bērni!" Līgo vakara un Jāņu dienas tradīcijas, dziesmas, spēles, receptes! Padomi kādas jāņuzāles jāpin vainagā un kā pareizi jāapdzied kaimiņi!

Izstāde "Dzīvo drošā vidē." Kā pareizi sniegt pirmo palīdzību, izvairīties no traumām, droši un aktīvi pavadīt brīvo laiku!

Maijā!


Izstāde "Mana mīļa māmiņa". Dzejoļi un tautasdziesmas par māmiņu.

Izstāde "Tavam brīvajam laikam!" Izstādē atradīsiet jaunākās un interesentākās grāmatas, kurās aprakstīti dažādi brīvā laika pavadīšanas veidi- spēles, rotaļas un citas aktivitātes!

Pasākums "Arī Sarkangalvītei ir māmiņa un vecmāmiņa". Pavisam nejauši bibliotēkā bija iemaldījusies Sarkangalvīte, kura neko nezināja par māmiņu dienu, taču PII Pienenītes bērni labprāt pastāstīja Sarkangalvītei, ka māmiņu dienā bērni samīļo savas māmiņas un dāvina puķītes. Sarkangalvīte pastāstīja bērniem par savu māmiņu, vecmāmiņu un par to cik svarīgi ir viņas klausīt. Bērni Sarkangalvītei palīdzēja tikt galā ar vecmāmiņas uzdevumu, kurā dažādiem pasaku varoņiem bija jāatrod īstās pasakas.

Grāmatu diena ģimnāzijas 7.-8. klašu skolēniem. Skolēniem būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas par Eiropas valstīm spēlē "Eiropa", kā arī piedalīties Alūksnes kājnieku skolas kapelāna Dāvida Šterna sarunā par pusaudžu un jauniešu attiecībām.


Aprīlī!
2. aprīlis- radošā darbnīca "Lieldienu priekam"
Gatavosim interesantus un krāsainus Lieldienu rotājumus! Aicināts piedalīties ikviens, kas vēlas radoši izpausties un palīdzēt! Līdzi ņemt šķēras, līmi, krāsas un dažādus materiālus(papīru, audumu, diegus), kurus var radoši izmantot.

14. aprilī- "Raibās oliņas un zaķa Huberta piedzīvojumi"
Zaķis Huberts stāsta kā viņam gājis Lieldienās un kādus piedzīvojumus piedzīvoja viņa Raibā oliņa! Pasākums paredzēts Pirmsskolas vecuma bērniem.

21. aprīlis- radošā darbnīca "Ar lellēm ceļā uz grāmatu"
Saruna ar bērniem par viņu mīļākajām grāmatām un pasaku varoņiem. Radošajā darbnīca veidosim lelles-pasaku tēlus, no dažādiem materiāliem.

23. aprīlis- "Nezinītis Alūksnē", konkurss 3.klašu skolēniem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru