otrdiena, 2010. gada 2. novembris

Mēs piedāvājam! Jūs izvēlaties!






Multfilmu rīti
Pirmsskolas un jaunāko klašu skolēniem bibliotēka piedāvā atnākt ciemos uz multfilmu rītu. Nedaudz piemirstas latviešu multfilmas, kurās izmantoti latviešu rakstnieku un dzejnieku darbi- Zaķīšu pirtiņa, Suns Funs un vējš, Sēd uz sliekšņa pasaciņa, Laimes lācis, kā arī Astrīdas Lindgrēnas iemīļotais Karlsons un citi aizraujoši grāmatu varoņi ir sastopami bibliotēkā.

Ceļojums pa bibliotēku kopā ar Bibliotēkas peli
Visi, kas vēlas iepazīt grāmatas ceļu un noskaidrot- cik tad īsti bibliotēkai ir stāvu- aicināti ciemos pie bibliotēkas peles, kura mitinās bērnu literatūras nodaļā. Bibliotēkas pele čakli rosās starp plauktiem un meklē grāmatām īstās vietas! Taču kā grāmata nokļūst līdz bibliotēkas plauktam, cik garš ceļš tai jāveic un kāpēc tai ir jākāpj uz bibliotēkas bēniņiem- uzzināsi, ja atnāksi pie bibliotēkas peles, kura aizvedīs tevi interesantā ceļojumā!

Drošība internetā
Internets ir aktuāla tēma ikvienam skolniekam un ne vienam vien pirmsskolniekam, taču vai bērni zina ko nozīmē interneta drošība? Kādi draudi sastopami darbojoties internetā un kā no tiem izvairīties? Ko iesākt ar draudu vēstulēm, viltus profiliem, nelāgiem komentāriem un kas ir „spams”? Tie ir tikai daži no jautājumiem, kas būtu jāzina ikvienam, kurš tikko atvēris interneta mājaslapu. Tāpēc bibliotēkā izveidotais stāstījums par interneta drošību būs aktuāls gan sākumskolas skolēniem, gan jauniešiem.

Mans draugs Dators
„Mans draugs Dators” ir e-kurss datorprasmju apguvei sākumskolas vecuma bērniem, kas izstrādāts publisko bibliotēku attīstības projekta "Trešais tēva dēls" ietvaros. To tikpat labi var izmantot arī seniori, kas tikai sāk pirmos soļus datorprasmju apguvē.
Programma ir atraktīva, pilna multimēdiju efektiem, jautra, asprātīga un tai pat laikā ļoti noderīga. Šo e-kursu var apgūt grupas nodarbībās vai individuāli. Kopumā kurss sastāv no sešām nodaļām, kuras var apgūt atsevišķi:
1.Kas jāzina, lietojot datoru.
2.Kā zīmēt ar datoru
3.Kā sazināties ar draugiem
4.Kā lietot internetu un bibliotēku
5.Kā rakstīt ar datoru
6.Kā atpūsties ar datoru.

Stāstu bibliotēka
Tā kā Alūksnes pilsētas bibliotēkai ir UNESCO piešķirtais Stāstu bibliotēkas statuss, tad labprāt uzņemam pie sevis interesantus stāstniekus ar aizraujošiem un krāsainiem stāstiem. Stāsts ir mūsu ikdiena, atliek vien tajā iedziļināties un atradīsim gan piedzīvojumiem bagātus ceļojuma stāstus, gan noslēpumiem apvītus vēstures stāstus, gan ikdienas rūpēm un satraukumiem ieskautus jauno māmiņu stāstu. Un kur nu vēl gardie pavāru stāsti! Meklēsim Alūksnes aizrautīgākos stāstītājus!

Uz katru no šiem pasākumiem iespējams pieteikties, ar bibliotekāru precizējot laiku un vietu.
Tāpat bibliotēkā iespējams sagatavot konkrētu tematisku pasākumu par dažādām tēmām- drošība, sports, veselība, uzturs, u.c.

bibliotekāre Ieva Račika
Bērnu literatūras nodaļa
Tel. 64322196
Mob. 28346524

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru