pirmdiena, 2011. gada 24. janvāris

Februāris- DROŠA INTERNETA MĒNESIS!


Kā jau atceraties no iepriekšējā gada- februāris mūsu bibliotēkā tiek pavadīts DROŠA INTERNETA zīmē! Pasākumi, sarunas, aktivitātes, zīmējumi, grāmatas, internets....
Arī šis gads nāk ar jauniem notikumiem, kuros aicināts piedalīties ikviens! Tu droši zini, ka dators var kļūt ļoti mīļš un varbūt tava mamma vai tētis kādreiz par to nemaz nav tik priecīgi! Vai arī tev pašam nākas saskarties ar lietām internetā, kuras tevi neiepriecina- gluži otrādi- tās var sabojāt tev visu dienu... lai tā nenotiktu- ESI ZINOŠS par to kā internetā jādarbojas droši, lai visi būtu PRIECĪGI!

Ø 1.februārī plkst. 14.00 tikšanā ar Alūksnes sākumskolas skolotājiem, kuras laikā bibliotekāre iepazīstinās pedagogus ar skolotāja rokasgrāmatu „Drošība internetā”.

Ø Ceļojošā spēle sākumskolas skolēniem „Internets – tā nav spēle. Tā ir TAVA DZĪVE!”. Visu februāra mēnesi bibliotekāre Ieva Račika ciemosies klasēs un kopīgi ar skolēniem un skolotāju izspēlēs spēli par drošību internetā, kurā iekļauti jautājumi un uzdevumi par tādām tēmām kā datoratkarība, interneta satura filtri, vardarbība un pazemošana internetā, kā arī personīgās informācijas aizsardzība un virtuālā realitāte.

Ø 2.februārī Alūksnes un Apes novada bibliotekāri iepazīst e-kursa „Kā strādāt ar datoru un internetu” un „Mans draugs Dators” iespējas un piedāvājumus, kā arī plānota diskusija par veidiem kā informāciju veiksmīgāk nodot lasītājiem un citiem bibliotēkas apmeklētājiem.

Ø 8. februārī no plkst. 12.30 - 14.00 bibliotēkas telpās būs iespēja sekot līdzi tiešraides diskusijai portālā aplolo.lv, kura norisināsies Rīgā un to vadīs Drošāka interneta centra un Interneta asociācijas pārstāvji. Diskusijas nosaukums- "Internets zem lupas...", tās mērķis būs izvērtēt un analizēt, vai internets vairāk ir mums devis laba vai slikta. Notiks interneta „pozitīvā”/ „negatīvā” svēršana virtuālos svaros. Diskusijā piedalīsies dažādu jomu pārstāvji (informātikas skolotājs, pārstāvis no LBB, interneta drošības speciālists, TV seja, DJ un blogeris, mūziķis, sportists).

Ø 8. februārī plkst. 18.00 diskusija ar Alūksnes jauniešu klubu THE OTHERS un citiem interesentiem „Internets – tā nav spēle. Tā ir TAVA DZĪVE!”. Diskusijā aicināti piedalīties- jaunieši, skolēni, skolotāji, vecāki! Runāsim par problēmām, kas rodas pavadot laiku internetā, kā arī iespējamiem riskiem un rīcības sekām!

Ø 9.februārī plkst. 10.00 prezentācija par interneta drošību „Interneta dzīve...”, kurai sekos diskusija un sarunas ar 10.-11. klašu skolēniem Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā.

Ø 16. februārī plkst. 15.00 Sadarbībā ar Alūksnes bērnu un jauniešu centra rīkoto „Spēļu dienu” būs iespēja noskaidrot vai Internets tiešām ir tikai spēle? Kādi ir spēles noteikumi un kāpēc tie ir jāievēro? Spēlēsim spēli par interneta drošības jautājumiem, kā arī bērni un jaunieši varēs pārbaudīt savas prasmes mērķtiecīgā interneta sērfošanā.

Ø No 21. februāra -5. martam skolēni un pirmsskolēni iepazīstas un izmēģina e-kursu „Mans draugs dators”, kurā interesantā veidā bērniem tiek iemācītas pamatiemaņas darbā ar datoru un internetu. Kā arī noskaidrosim cik svarīgi ir bērnam zināt un stāstīt par uzvedību internetā un noteikumiem, kas jāievēro. Tāpat pārrunāsim kāda ir atšķirība starp interneta jeb virtuālo pasauli un īsto dzīvi- kāpēc spēles dažkārt liekas TIK ĪSTAS!

Ø 22., 23., 28.februārī bibliotēkas lietotāji iepazīstas ar pieaugušajiem paredzētā e-kursa „Kā strādāt ar datoru un internetu” iespējām, īpašu uzmanību pievēršot interneta pamatprasmēm un tā piedāvātajām iespējām darba meklēšanā, rēķinu apmaksā, biļešu iegādē, informācijas meklēšanā, brīvā laika pavadīšanā.

Ø Visu februāra mēnesi Bitīte ar draugu Datoru ciemojas Alūksnes izglītības iestādēs un brīvā laika pulciņos, kur bitīte bērnus iepazīstina ar padomiem, kurus jāievēro darbojoties ar datoru un internetu. Bitīte ir sagatavojusi īpašu vēstuli, kuru nodos bērnu vecākiem, tajā būs padomi, kas īpaši domāti mazo datorlietotāju mammām un tētiem.

Ø Tikšanās-diskusija ar vecākiem „Bērns dzīvo internetā...” (Laiks un vieta tiks precizēti). Saruna būs par bērna attiecībām ar internetu, kontroli, noteikumiem, kā arī tehnoloģiojām, kas vecākiem atvieglo un palīdz bērnam nodrošināt drošu darbošanos virtuālajā vidē.

Ø Februārī, pateicoties sadarbībai ar Alūksnes mākslas skolas audzēkņiem-pusaudžiem, tiks veidota izstāde, kurā varēs aplūkot dažādus logo par tēmu „Internets – tā nav spēle. Tā ir TAVA DZĪVE!”

Ø Visu februāra mēnesi Alūksnes pilsētas bibliotēkas bērnu literatūras nodaļā darbosies anonīomā „Drošāka interneta kaste”, kurā bērni un jaunieši varēs ziņot par problēmām, ar kādām tie saskārušies mācoties, spēlējot, izklaidējoties internetā, kādi bijuši risinājumi un rezultāti!

Sīkāka informācija par pasākumiem un aktivitātēm:

Ieva Račika

Mob. 28346524

Tel. 64322196

e-pasts: berni.albibl@inbox.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru